28.11.2015, Jaroměř – Bastion, 130,-

 Staré Pušky a S.P.S. – ideální kombinace pro punk rockové fanynky a skinheady ;-). Těch akcí předcházelo už dost a já jsem se pomalu nakládal do vegetativního předvánočního klidu a vůbec se mi nikam nechtělo. Nakonec jsem si dal takovou podmínku, že pojedu, ale že nebudu řídit, abych se mohl odreagovat duševně. To dokážu při své duševní malosti bohužel jen tehdy, když piju pivo a prokládám to příležitostně něčím pikantnějším. Řidičku Blanku jsme díky Bohu sehnali, takže jsem se od rána pomalounku oddával pívečku, sem tam nějakému panáčku proti bacilům a na chuť. Nikdo ze známých, vyjma mé milované polovičky, se nechystal. Pouze tamější skinhýt Tom, kterého jsme nabrali po cestě, bo se určitě bojí chodit po Josefovském ghettu ;-). Na netu byl avizován počátek toho všeho od 20h, ale jak to tak bývá, našli jsme i jiný zdroj, kde byl deklarován začátek na 21:30!!!! Abysme nemuseli suše sedět u stolu v zaplivané čtyřce, tak jsem radši volal Zdeňkovi SPS i Sidovi, jak se věci mají. Bratři ve zbroji mi jen potvrdili, že skutečně až od půl desáté. V 19h zalézám do pelechu s tím, že akce, kam se ti moc nechce, bývají nejlepší a že si dáchnu. Po osmé budíček a rychlá příprava (nestihl jsem si ho moc nahonit a postavit…bavíme se o číru, jako vždycky!). V půl deváté odjezd, ionťák v ruce na zadním sedadle a únava ne a ne mě opustit. Ovšem u šaten již potkávám až moc známých tváří jako Tlusťoch v klobouku, Pája, Radek, Jarda, kamarád DJ ze Dvora Králové, Ládínek s Aničkou, Ajsmen…no prostě staří dobří věrní známí! A k tomu hned u baru Sid a to už vůbec nemluvím co Bárt ;-). Pivečko rázem začalo chutnat, víra – rovnost – bratrství všude kolem! Zrovna bouchali Bez šance z Broumova. Tentokrát neseděl klučík za bicíma, asi byl marod. Byl nahrazen holčinou. Nebyl jsem se na kluky a holku ani podívat, bo jsem měl obrovský renonc vůči svým známým, že jsem jejich lopatové podání ani nestihl zbystřit.

 S.P.S. nastoupili dle rozpisu, koncert výborný jako vždy. Kluci se mě ptali na zvuk “dole” – my měli zážitek vynikající. Horší to prý ale měla kapela. Prý jako ve skleněné kouli, neslyšeli nic a hráli dle instinktů. Ale zahráli skvěle. Černá ruka, Bastard, Ruská, Máma, Chuligán…nic neuznávej – “jenom Anarchii” J. Ládínek mi dopřával a u každého songu mi něco sděloval. Zná mě líp, než já sebe sám :-D. Nejvíc se mi zalíbila píseň z nového repertoáru – ve zkratce aby nás nedostali ti nahoře, tak kašleme na faceshit a radši vypadnem za svou muzikou, sáhnout si na ženskou :-D. No a v ten ráz jsem dostal sladkého hudlánka J. No a když jsme u žen…na punk koncertech potkáš zajímavé lidi. Tady byla třeba blondýna se svastikou na hrudi (byla udělalná rtěnkou ;-)! Myslím, že jsme si SPSka vyvolali jednou či dvakrát zpátky. Jsem na sebe hrdý, bo jsem byl opět hodně slyšet J. Jedině takhle se budoucí zpěvák vyzpívá – na koncertech. Doma mně to stud a sósedi nedovolí :-D. Po SPS potřebovali kluci z Pušek trošku více času na rekonvalescenci. A mnozí přítomní taky, protože holt zase ta Jaroměř – agresivní a zlí lidé. 2 bitky a jeden malej zlej vysírák, kterého jsem bohužel nemonitoroval, protože jsem se skutečně věnoval jiným věcem. Byl tam takový malý skřet v mikině Madball, který vyhledávál konflikty, nejspíš z pocitu méněcennosti, že je tak pidi. Vyšponoval se prý vždy na špičky, aby tím dohnal těch pár cm navíc, a chtěl páchat zlo. Bohužel na mě byl jak beránek…teda bohužel pro moji rozcvičku, Bohudík pro něho. Ale prý před tím Sidovi shodil z hlavy klobouk. To kdybych viděl, tak mohlo být zle. Zpět k muzice: Vynikající šou Starých Pušek!!!

 Ládínek zkoušel stage-diving, žel ho nikdo nechytal, haha. Zpívali jsme, tančili, jódlovali. Všechny krásné písně zazněly a zasáhly naše srdce. Jak to říkal Bártek – na nás už chodí jenom baby a skinheadi :-D! Poctěn jsem byl neskutečně, když mně a mému zinu věnovali píseň. Teď nevím, jestli to byly “Vzpomínky” a nebo “Kámoši co mě stahujou” :-D! A jelikož jsme navyklí a děláme to vždy (hlavně tam, kde je Pavel B.), tak jsme začali skandovat “skinhead-skinhead-“, což zase moc potěšilo kluky. Prý něco takového od let 90´s dlouho nezažili J. Po vynikajícím setu následovala družba na baru, focení (s fanynkama ;-), vodky, pivka a fuj a tak dál. Nakonec jsem se po 4. hodině ranní neměl k odjezdu, tak mi ženuška pivo schovala do okapu, abych už musel jet. Pivo za 28 kč, ale bylo fakt dobré, nějaký Magister nebo co…Jak jsem sednul, tak jsem usnul. Bez bundy. Tomáš bez kulicha byl vyveden z našeho vozu a snad asi dorazil domů dobře. Probudil jsem se až po 40 minutách před domem, relativně v šoku J. Rychle spát a s úžasným pocitem o podobných koncertech nechat si zdát ;-) Oi! Oi!